Statiker – Byggkonstruktör, Stockholm

 • Publicerad: 03.01.2018
 • Sista ansökningsdag: 31.03.2018
 • Placering: Stockholm

Om tjänsten

Vi söker en Statiker – Byggkonstruktör som gillar konstruktionsberäkningar och vill vara en människa, snarare än en funktion på jobbet. Kåver & Mellin är ett mindre företaget som anser att medarbetarna är det viktigaste som företaget har och behandlar dem därefter!

Vad vi erbjuder dig

Om företaget

Kåver & Mellin är ett ägarlett byggkonstruktionsföretag grundat 1984. Vi är totalt ca 50 anställda utspridda på kontor i Stockholm, Uppsala, Tierp och Karlskrona. Vi utför små och stora projekt, nybyggnad, om- och tillbyggnad, med varierande stomsystem och grundläggning.

Vår ledning finns mitt bland oss, jobbar operativt i företaget och bryr sig om oss medarbetare. Vi värderar vår goda stämning på företaget högt och jobbar hela tiden med att bygga vidare på den.  Vi tror att skratta ihop bygger vänskap, sammanhållning och bidrar med mycket annat positivt. Du drar ett större lass för en vän och hanterar lättare motgångar bland personer du trivs med och litar på. Hos oss har alla flextid.

Utvecklingsmöjligheter

Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter.  Som Kåver & Mellinare är din vilja att utvecklas viktig. Vi blir inte bättre än våra medarbetare! Du kommer få jobba med utvecklande projekt, bland internt skickliga kollegor att utbyta idéer med och lära ifrån.

Vi ser gärna att du vidareutbildar dig eller specialiserar/certifierar dig hos oss inom något område som både du och företaget höjs av. Vi på Kåver & Mellin har som ambition att varje medarbetare får arbeta och utvecklas i den riktningen som var och en önskar.

Om rollen

I rollen som statiker hos oss är du den part i projekt som utför de flesta konstruktionsberäkningarna. Det rör sig om beräkningar från skruv- och mutternivå till komplexa FEM-analyser (finita elementmetoden) av hela hus i 3D och allt däremellan.

Utifrån svårighetsgrad på projektet väljs metoder för beräkningar. Handberäkningar för enklare projekt och tidiga överslag, enklare balk- och pelarberäkningsprogram till enklare projekt med analys av enskilda bärverksdelar, ram-analys för beräkning av ramar och FEM-program till komplicerade analyser.

Du kommer att få delta i olika typer av projekt där du har möjligheten att lära dig mycket. Det sker i en projektgrupp med andra kollegor, varierande beroende på projektets storlek och svårighetsgrad. Du stöttas upp av våra beräkningsspecialister som du kan bolla problem med.

Vi vill vi att du ska kunna jobba självständigt och driva dina uppgifter.

Vi ser att du stöttar och handleder kollegor i problem inom konstruktionsberäkningar.

Hos oss är du inte fast i en roll. Många av våra medarbetare arbetar med stor variation i sina arbetsuppgifter. De roller som beskrivs hos oss är exempel på hur en ”typisk roll” kan se ut, men då vi är olika är det naturligt att våra roller också ser olika ut. En anställds arbetsuppgifter kan vara en blandning av arbetsuppgifter från flera roller.  Vilka arbetsuppgifter du har beror på talang och intresse.

Vad du erbjuder oss

Vi söker en trevlig kollega som är duktig på konstruktionsberäkningar. Som person är det avgörande att du behandlar medmänniskor med respekt.

Vi ser att du har jobbat som byggkonstruktör av något slag tidigare och i den rollen ha utfört varierade typer av konstruktionsberäkningar. Dessa ska ha gett dig en förståelse om hur byggnader fungerar statiskt och hur det beräknas.

Kunskap & erfarenhet

Vi ser gärna att du:

 • Har kunskap om Eurokoderna och andra regelverk gällande konstruktionsberäkningar.
 • Erfarenhet i FEM-program (Fenita elementmetoden).
 • Erfarenhet från enklare beräkningsprogram.
 • Kunna utföra överslagsberäkningar för hand.
 • Vara civilingenjör eller högskoleingenjör.
 • Svenska eller engelska i tal och skrift. Om inte Svenska språket behärskas ska viljan att lära sig det finnas. Vi står för utbildning.

 

Meriterande:

 • Beräkningserfarenhet från olika stomtyper.
 • Erfarenhet inom byggkonstruktion & byggteknik.
 • Erfarenhet inom Revit & Tekla

Övrig information

Start: Så snart som möjligt

Ort:Stockholm

Omfattning: Heltid, tillsvidare

 

Om du är intresserad men inte har alla önskade erfarenheter, skicka in ansökan ändå. Du kanske passar oss på ett annat sätt.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka in din ansökan redan idag!

Jobba hos oss

Vi är övertygade om att det går att göra ett bra jobb och samtidigt må bra och ha kul på vägen dit. Hos oss är vi medarbetare människor och inte bara funktioner. Om vi tar tillvara på varandras olika drivkrafter kommer det bästa resultatet nås.

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER

Hos oss får alla utmaningar som ger dem möjligheter att utvecklas och skapa sig en karriär. Om du utvecklas, utvecklas företaget!

MÖJLIGHET ATT PÅVERKA

Hos oss har den som vill engagera sig möjligheten att påverka, både i projekten, sin arbetsroll, men även i företaget.

MED I MATCHEN

Vi använder de modernaste versionerna av de programvaror vi behöver. När en ny kunskap behövs så fixar vi den.

SAMMANHÅLLNING

Vi medarbetare är det viktigaste företaget har och behandlas därefter. Vi tror på vänskap och sammanhållning.

BALANS I VARDAGEN

Hos oss har alla flextid. Vi tycker det är avgörande att livets olika delar går att pussla ihop på ett fungerande sätt.

OMTANKE

När det går bra för oss vill vi även hjälpa andra som behöver det. Det visar vi i praktiken genom att varje år bidra till välgörenhet.

Kort om Kåver & Mellin

Vi medarbetare är det viktigaste företaget har och behandlas därefter. Vi jobbar hårt för att behålla den stämning och sammanhållning vi har idag, även när vi växer som företag. Det är en viktig aspekt vid nyanställningar. Vi är övertygade om att skratta ihop bygger vänskap, sammanhållning och bidrar med mycket annat positivt. Det är inte mer komplicerat än att fundera på när du trivs i ditt privata liv? Vi vill ha det så på jobbet!

För att vi ska få lön och överleva som företag behöver vi göra ett bra jobb. Den viljan krävs av alla som jobbar på hos oss. Eftersom vi gör ett bra jobb har vi möjligheter till en bra arbetssituation. Hos oss har alla flextid. Beroende på bostadsort, familje-  eller livssituation hjälper det till att pussla ihop jobbet och livet på ett fungerande sätt.

De vi anställer tror vi på och kommer att satsa på! Vi på Kåver & Mellin har som ambition att varje medarbetare får arbeta och utvecklas i den riktningen som var och en önskar. Vi ser gärna att medarbetare hos oss specialiserar/certifierar sig hos oss. Utvecklas du, utvecklas företaget. Våra medarbetare får alla utmaningar som ger dem möjlighet till att utvecklas och skapa sig en karriär. Ett tydligt bevis på det är att dagens samtliga delägare har skolats genom vår organisation.

Kåver & Mellin ska vara en bra arbetsplats för alla!

Ansvarig för den här rekryteringen

Tom Noremo

Konstruktör

tom.noremo@kaver-mellin.se
08-121 306 22

Hör gärna av dig om du har några frågor kring tjänsten eller vårt företag.

Ansök här

 • Mer om dig

 • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx, txt.
 • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx, txt.